Gondolatmorzsák

Címkék: kávé alkohol zacskó növény

2010.03.27. 11:59

Vettem egy növényt. Valami páfrányféle, a nevét elfelejtettem megkérdezni. Mindegy, a lényeg, hogy van. Kellett valami élő a szobába, ha már Duke elment. Persze itt vannak a hangyák, de ők inkább csak mozgó pöttyök a fürdő padlóján, annyira nem a természet jut róluk az eszembe, főleg miután mozdulatlan pöttyökké lapítom őket. Lehet, veszek még pár gazt, aztán majd rásózom valakire, amikor hazamegyek. „Ápártmándzsungel éládó, vagy thai masszázsra cserélhető!” Igen, asszem ez lesz a megoldás.

Agybajt kapok attól, hogy nincsen járda. Délelőtt elsétáltam a piacra, gyümölcsért és végig az út szélén kellett botorkálnom. Persze mindenki nézett rám furán, hogy mégis hova a búbánatba sétálgatok. Lényeg, hogy gyümölcs lett. Mondta a dokinéni otthon, hogy ne vegyek előre aprított gyümölcsöt, de nem volt kedvem cipelni egy egész görögdinnyét, szóval maradt a zacskózott hurkapálcás verzió. Úgyis megbetegedtem volna már, ha érzékeny lennék rá.

Zacskó… ez is egy külön történet itt. Nem is tudom mit csináltak a műanyag elterjedése előtt. Gyakorlatilag mindent zacskóznak. Gyümölcs, hús, készétel, leves, gyümölcslé! Vannak ezek a kis fémhengerek, zacsi bele, betöltik a kaját, legumizzák, zacsi ki ,aztán viheted is. Nem tudom ki próbálta már a zacskóból-tésztaevést-kávéskanállal, de mindenképpen egy élmény.

Hiányzik egy igazi haveri piálgatás, meg beszélgetés. Egyrészről, nincsen igazán alkohol kultúrájuk. Az egy dolog, hogy minden whiskey-nek hívnak, ami nem sör, de azt is úgy isszák, hogy gyakorlatilag értelmét veszti a dolog, mert ha valamit a negyvenszeresére hígítasz vízzel, annak nem lesz íze és még berúgni se lehet tőle. Másik az, hogy mindig figyelnem kell, hogy mit beszélek, mert ha nagyon elragadtatom magamat és elkezdek mesélni, akkor nem értik, hogy mit mondok.

A kávé viszont kiváló. Azért, az se úgy van, hogy kérsz egy kávét az étteremben, mert akkor, megint furán nézés van. Kávé a coffee-shopban van, és nem máshol. Ezek a kávézok viszont mind, gyönyörűen kialakított, hangulatos helyek, általában kellemes kerttel és légkondicionált belső helyiséggel. A kávé pedig remek. Akár eszpresszót kérsz, ami pont olyan, amilyennek lenni kell, akár a hatalmas pohár jeges kávét választod, mindenképpen egy finom, erős italt kapsz. És mindenhol van Wi-Fi, ami megint nem hátrány.  Ezt, akár reklámszövegnek is vihetik!

A bejegyzés trackback címe:

https://wigey.blog.hu/api/trackback/id/tr681872578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása