Élőben az angolóráról I.

Címkék: angol

2010.03.28. 07:16

És lassan mindannyian elkészülnek a házi feladatokkal. Az egyes számú versenyző éppen most kérte ki az utolsó szótáras segítségét, innentől kezdve mindent magától kell megoldania. Azonban, kérdéses, hogy a szókincse elegendő lesz-e a feladat végrehajtásához…

Akik most kapcsolódnának be, azoknak elmondom, hogy élőben jelentkezünk Chiang mai-ból, a „94” coffee shop-ból, ahol hamarosan kezdetét veszi a szokásos vasárnapi angolóra Rob-bal az amerikai származású, de Thaiföldön élő tanárral. Versenyzőink minden vasárnap délután 1-től 4-ig próbálják fejleszteni angol nyelvtudásukat. A mai napon abban a szerencsés kiváltságban részesülhetünk, hogy élő közvetítésben követhetjük nyomon az eseményeket.

Alig több mint 1 óra van hátra a tanár érkezéséig. Jelenleg lázasan próbálják behozni a hétközi lemaradást, vagyis elkészíteni a házi feladatokat. Úgy tűnik, van, ami nem változik az évek során, mindegy, hogy általános iskola, gimnázium, egyetem, vagy felnőtt oktatás, a tanulók nagy része az utolsó pillanatra hagyja a házik elkészítését. És valószínűleg később álszent meggyőződéssel magyarázzák a csemetéknek, hogy ők ne tegyék ezt, mert nem fognak fejlődni. Az élet már csak ilyen. De térjünk vissza az eseményekhez. A feladat, egy két-oldalas iromány elolvasása és értelmezése, valamint 10 mondta alkotása volt, adott szavak felhasználásával. Az asztal ki sem látszik a notebookok, palmbookok és papírhalmok alól. Mostanra már csak 1 ember dolgozik a 3-ból, úgy tűnik a többiek korábban nekiláttak, vagy egyszerűen könnyebben vették az akadályokat.

Amíg várunk Rob-ra, pár szó a helyről. A „Ninety-four coffee” Chiang mai egy kertvárosi övezetében fekszik. Egyszerűen és ízlésesen berendezett hely, bordó fotelokkal és fa asztalokkal. A kávé kitűnő és minden vásárláshoz 1 óra Wi-Fi használat jár. Kellemes jazz szól a hangfalakból, vélhetően ezért is kedvelt találkahelye a thai popzenétől rángógörcsöt kapó külföldieknek. A kerthelyiség, ha lehet, még figyelemre méltóbb. Az uralkodó eleme, egy hatalmas fa középen, ami árnyékba borítja a teljes területet. Függő fotelek és szimpla fa ülőalkalmatosságok egyaránt megtalálhatóak itt, bár a 38 fokos hőmérséklet, mindenkit a légkondicionált belső helyiség használatára késztet.

Kis szünet következik, később még visszakapcsolunk, addig is stúdió!

A bejegyzés trackback címe:

https://wigey.blog.hu/api/trackback/id/tr221874189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása